Bericht

Ontdek de buurt: een kort gesprek met Gerard van Sporthal De Struijck

Geplaatst op 27 juni 2017, 16:31 uur

 

Sinds ik nu zelf anderhalf jaar woonachtig ben in de Rosmolenwijk, raakte ik in gesprek met de wijkmanager en besloot ik eens te gaan kijken welke mensen er nou activiteiten organiseren in de wijk. Want dat de Rosmolenwijk een wijk vol activiteiten is wist ik, maar wie de organisatoren hierachter waren wist ik nog niet. Om ook deze mensen een gezicht te geven ben ik met ze in gesprek gegaan.

Gerard is geboren in de Rosmolen wijk en hoewel hij er nu niet meer woont, brengt hij er toch wel nog erg veel tijd door. Als voorzitter van omnivereniging Theresia (de eigenaar van sporthal de Struijck en de speeltuin die ernaast zit) word hij in de volksmond ook wel de voorzitter van de sporthal genoemd. En daarnaast geeft hij leiding aan de vrijwilligers die actief zijn rondom de sporthal.

De Struijck is 7 dagen per week open en draait volledig op vrijwilligers die zich hiervoor fanatiek inzetten. Denk hierbij aan vrijwilligers achter de bar, maar bijvoorbeeld ook bij het opbouwen van een hondenwedstrijd. De Omnivereniging heeft 3 eigen afdelingen: de rolschaatsvereniging, de speeltuinvereniging en een tafeltennisvereniging, die ieder natuurlijk op vaste tijden gebruik maken van de accomodatie. Daarnaast vinden er nog verschillende andere activiteiten plaats zoals: klaverjassen, wandelen, bootje bouwen, bridgen en in de wintermaanden ook de korfbalvereniging. Doordat de vereniging oorspronkelijk vanuit de speeltuin is opgericht, heeft de omni nog steeds een gemeenschappelijk gevoel. Om die reden zetten ze zich ook in om actief deel te nemen aan de wijk, door er te zijn voor wanneer er het wijkfeest wordt georganiseerd of bijvoorbeeld door bij de Sinterklaas intocht de pieten ruimte te bieden om zich om te kleden. 

Gerard is enthousiast over het platform: “Het platform moeten dienen als een plek waar de bewoners van de wijk centraal informatie kunnen verkrijgen en waar de organisatie kennis nemen van elkaars activiteiten en zo eventueel bij elkaar kunnen aanhaken”. 

Illustration
 
Deel dit: