Bericht

Kinderen uit Rosmolenwijk kiezen gezonde buurt

Geplaatst op 7 juli 2017, 11:52 uur

Afgelopen woensdag was het echt een feestje in de Rosmolenwijk. Op het Roggeplein onthulden kinderen van de Kinderraad de dromen voor een Gezondere Buurt. De wethouder nam de dromen en een ontwerp voor de buurt in ontvangst. Dankzij de kinderen, buurtbewoners, vrijwilligers (o.a. A.J. Geluid en Muziek, Internationaal Eetcafe) en een heerlijk zonnetje was het een gezellige dag.

Heb je zelf zin om mee te helpen aan het uitwerken van de dromen? Heb je goede ideeen voor de buurt? Meld je dan bij m.gielstra@ivn.nl

Lees hieronder het verslag. 

Kinderen uit Rosmolenwijk kiezen gezonde buurt
Ruimte voor bloemen, vlinders, ontmoetingen en uitdagend spelen

Woensdag 5 juli presenteerde de Kinderraad in de Rosmolenwijk in Zaandam dromen voor een gezonde buurt aan hun buurtgenoten. Wethouder Leny Vissers-Koopman met Openbare Ruimte in haar portefeuille, nam de dromen en een ontwerp voor de buurt namens de gemeente Zaanstad in ontvangst. 

Twintig kinderen uit de Rosmolenwijk hebben de afgelopen maanden hard nagedacht hoe hun eigen buurt nog gezelliger, gezonder, groener en mooier kan worden. Dit deden ze samen met IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid. Op Buurtsafari door de wijk, onder begeleiding van Jantje Beton, bekeken de kinderen welke speelplekken al fijn zijn en welke plekken nog wel wat verbeterd kunnen worden.

Meer bloemen en minder poep
De Kinderraad wil graag meer bloemen en vlinders in de wijk en minder viezigheid zoals hondenpoep en roken in speeltuinen. Met bijvoorbeeld een hindernisbaan kunnen de speelplekken spannender en uitdagender worden. Ook zouden ze graag meer met hun ouders samen doen, zoals picknicken. Een speeltuinontwerper zette al deze dromen en wensen om in een concreet ontwerp, dat als input dient voor de geplande herindeling van het Roggeplein. 

Op woensdag 5 juli konden buurtbewoners en andere kinderen in een tentoonstelling alle ideeën bewonderen. De dromen en het nieuwe ontwerp werden, als cadeau aan de wijk, aangeboden aan wethouder Leny Vissers-Koopman. De Kinderraad en IVN hopen met de dromen voor de buurt de buurtbewoners te inspireren om er samen een gezondere buurt van te maken. Wethouder Vissers-Koopman, zelf opgegroeid in de Rosmolenwijk, was onder de indruk: “Het zijn prachtige ideeën, waar ik graag verder over nadenk. Ik ben blij dat jullie voor bloemen kiezen, dat is ook mijn droom. Ook voor uitdagender spelen zie ik mogelijkheden.” De wethouder bedankt de Kinderraad voor hun goede inzet. Masja Gielstra, projectleider Gezonde Buurten bij IVN was erg blij met deze enthousiaste ontvangst: “De Kinderraad heeft prachtige dromen voor de toekomst van de wijk. De positieve reactie van de wethouder geeft energie om samen met de buurt aan de slag te gaan.”

Van de buurt
De komende tijd gaan IVN, de Kinderraad en de gemeente in overleg welke dromen waargemaakt kunnen worden. Om er een succes van te maken is het erg belangrijk dat de buurtgenoten betrokken zijn. Buurtbewoners die goede ideeën hebben of een rol willen spelen kunnen contact opnemen met Masja Gielstra, IVN. m.gielstra@ivn.nl, 0657679202.

 Foto's: Doculavie

 

Deel dit:
1 reactie

Krista de Vries

di 18 juli 2017 11:19
Wauw wat een mooie plannen!
Afzender
Geplaatst door